Polityka bezpieczeństwa (edytuj za pomocą modułu „Bezpieczeństwo klienta”)
Zasady dostawy (edytuj za pomocą modułu „Bezpieczeństwo klienta”)
Zasady zwrotu (edytuj za pomocą modułu „Bezpieczeństwo klienta”)
BUDESIN U DEZYNFEKCJA POWIERZCHNI
WŁAśCIWOśCI:
• Środek do bieżącego mycia i dezynfekcji pomieszczeń i urządzeń oraz powierzchni zmywalnych, w obszarach: przemysł spożywczy, kuchnie przemysłowe, domy seniora, baseny kąpielowe, pomieszczenia sanitarne, sauny, w tym sprzętów mających kontakt z żywnością. • Do mycia i dezynfekcji powierzchni w szpitalach i gabinetach lekarskich. • Może być używany w obszarze medycznym. • Wykazuje działanie: bakteriobójcze, bójcze wobec grzybów drożdżowych.
STOSOWANIE: Do bieżącego stosowania należy przygotować roztwór produktu w zależności od czasu ekspozycji, nanieść na czyszczoną powierzchnię a następnie pozostawić określony czas.
DOZOWANIE I CZAS EKSPOZYCJI: stężenie 0,75% – czas ekspozycji 4 godz., 1% – czas ekspozycji 1 godz., stężenie 2% – czas ekspozycji 15 min., stężenie 5% – czas ekspozycji 5 min, stężenie 7,5% – czas ekspozycji 1 min. Po czasie ekspozycji powierzchnie należy dokładnie spłukać czystą wodą.
DANE TECHNICZNE: Wygląd: bezbarwna ciecz Zapach: charakterystyczny Konsystencja: rzadki Gęstość: 990 g/l Wartość pH w koncentracie: 8
TERMIN WAŻNOŚCI: trzy lata w oryginalnym opakowaniu
Produkt do użytku profesjonalnego. Powierzchnie mające kontakt z żywnością po dezynfekcji spłukać wodą zdatną do picia. Umyte powierzchnie mogą być użytkowane bezpośrednio po procesie dezynfekcji. Stosować w dobrze wentylowanych pomieszczeniach. Nie wdychać par, unikać bezpośredniego kontaktu ze skórą i oczami. Podczas pracy nie jeść, nie pić, nie palić. Przechowywać w chłodnym, wentylowanym miejscu, w zamkniętym oryginalnym opakowaniu.